Çok dilli (iki yada daha fazla olmasinin Önemi yok) sistemlerde ürünleri diğer dillere kopyalamakta sorun yaşayanlar varsa muhtemelen benim gibi uğraşmaları sonucu çözüme kavuşmuşlardır.
Sivrisinek Saz'dan anlayanlar için şu yeterli
********************************************************************************************************************
Kisacasi şöyle yapın;
Her farkli dil için mağaza dilini değiştirip excell form alın.Excell formlarda Boş olan o dile ait yerleri doldurun.Ve geri upload yapın.
********************************************************************************************************************
Davul Zurna az diyenler için detaylı anlatım;
Çözümü şu şekilde(Hiç bilmeyene göre temelden alıyorum);
Buraya bu sorunla gelmişseniz zaten en az bir tane dilin ürünlerini bir dile komple kaydetmişsinizdir.)
O yüzden diger dillere ürünlerin teknik bilgileri otomatik kopyalanmıştır.Yani bunun anlamı (benim gibi) eşşeklik yapıp aynı anda bütün dilleri indirip hepsinin alanlarıyla boşuna zaman harcamayın.Sadece bir dili komple bitirin ve diger dillere ondan sonra başlayın
)
Yönetim dilinin hangi dilde olduğu önemli degil.
Ama xls dosyasının yedeklerken sitenin mağaza dili hangi dilde ise sizin alacağınız excell dosyası da o dilin bilgilerini verecek.
Soldan sağa dogru "tablolar"
Categories ,Products ve options 'u kontrol ederseniz her üç "tabloda" da "language_id" alanlari var.
Languade idler 1,2,3,.. diye kac dil varsa oyle gidiyor.
Benim magaza dilim ingilizceydi ve PhpMyadmin'den(Buna takilmayin magaza dilini her degistirmenizde alacaginiz excell formunda zaten hangi dili indirmisseniz o dilin idsiyle birlikte geliyor) baktigimda ingilizcenin id'si 1 di.
TUrkce olarak indirdigimde Tablolardaki alanlari kontrol ettigimde sadece ürün isimlerini açıklamalar gibi alanların boş oldugunu gördüm.Teknik alanlar ise tüm dillerde sabit ve aynen geliyor.Ornek ürün ağırlıgı,Resim yolları vs..