teşekkür ederim ,
Sunucum windows,
Admin paneldeki config.php üzerine dediğiniz gibi yazılmış ama diğer config.php yazımı defalaca denememe rağmen başarısız.
Hoster ım godaddy deki FTP File manager kısmında bulunan dosyalar folder şeklinde olunca yazma iznini verebiliyoruz ama sadece tek bir file şeklinde ise izin verme seçeneği aktif olmuyor maalesef.
Defalarca opencartı yüklemeye çalıştım ilk başlarda admin panelede giriş yapamıyordum , admin veya online store a tıklayınca direk beni yine yükleme kısmının ilk basamağına (step1 ) gönderiyordu.Install dosyasını silince ise "http 404 page not found" hatası veriyordu.
Sonra farkettimki hosterın FTP file manager kısmında klasör içinde (folder) olan dosyalara izin verebiliyoruz ama sadece dosya olanlara yukarıda bahsettiğim gibi izin veremiyoruz (yazmak için)
Admin deki config.php admin klasöründe olduğundan dolayı o kısma izin verebildim dolayısıyla admini aktif etmeyi başarabildim .
Ama maalesef dışarıda bulunan sadece tek dosya olan config.php ye yazmayı başaramadım.
Bu dosyaları Ftp root dizinine direk olarak Upload şeklinde taşısak o zaman klasör içinde olduğu için tamamına izin verebilirim ama o zaman yüklemeyi başarabilirmiyim onu bilmiyorum ama son çarelerden biri olarak deneyeceğim.
"Config.php Dosyanızı Manuel Olarak Düzenleyip Upload Yapmayı Deneyin " demişsiniz ama cahilliğimi bağışlayın nasıl yapabilirim manuel olarak?
Çok teşekkür ederim
Resimlerle belki neden bahsettiğimi daha iyi anlayabilrsiniz.
Bu ilk resimde gördüğünüz gibi admin dosyasını tıklayınca,dosya klasör şeklinde olduğu için daire içine aldığım permission (yazma izni) kısmı aktif oluyor.
Ama ikinci resimde config.php yi tıklayınca , dosya tek olarak bulunduğu için daire içine aldığım yazma izni aktif olmuyor.