SSL ler arasındaki fark

unsound

OpenCart-TR
Trusted Sertifika ile self-signed arasındaki farklar nedir? ben bir kaç yerde okudum birde sizlerden öğrenebilirmiyim?
Sanırım Hosting firmam bana Trusted sertifikası vermedi.

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
Merhaba..önce SSL Ne demek ve niçin kullanılır ve amacı kapsamı nedir bilmek lazım..
Bilginin bütünlüğü ve gizliliği (data protection) için, internet üzerinde iki taraf arasında oluşan
trafiğin şifrelenerek, gizliliğinin ve bütünlüğünün korunmasını sağlayan SSL
(Secure Sockets Layer) protokolü kullanılmaktadır. SSL protokolü bütün yaygın web sunucuları
(server) ve tarayıcıları (browser) tarafından desteklenen bir protokoldür.

SSL gönderilen bilginin kesinlikle ve sadece doğru adreste deşifre edilebilmesini sağlar.
Bilgi gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve sadece doğru alıcı tarafından deşifre
edilebilir. Her iki tarafta da doğrulama yapılarak işlemin ve bilginin gizliliği ve bütünlüğü korunur.

Veri akışında kullanılan şifreleme yönteminin gücü kullanılan anahtar uzunluğuna bağlıdır.
Anahtar uzunluğu bilginin korunması için çok önemlidir. yani 128 bit yada 256 bit gibi..
SSL Sertifikaları arasındaki en büyük fark sigorta kapsamıdır yani sitenizi ne kadarlık bir nema ile sigorta ediyor oldugu öenmlidir.. bilinmesi gereken en önemli husulardan biriside Sitenizde SSL sertifkası kurulu olsa bile eğer güvelik uayrısı veriyor ve SSLli sayfalarınızda SSL güvenlik hatası veriyorsa SSL Bilgileri sifrelemiyor demektir ki SSL bu gibi durumlarda zaten bir sorun olması durumunda güvence kapsamı dışında bırakıyor ve sigorta ortadan kalkıyor.. yani siz kasko yaptırıp arabanızın kapısını kilitlemeden camlarınzı acık bırakıp gitmeniz gibi kasko bu durumda ödeme yapmaz SSL de de burum buna benzer.. Kısaca SSL ler arasındaki farklar bilgileri şifreleme özlelikleri ile sigorta kapsamları ile dogru orantılı olarak degiştmektedir.. Benim şahsi düşüncem tavsiyem zorunlu degilse Kredi kartı ile satışlarınızı mümkün oldugunca bankaların ortak ödeme sayfaları ile yapmaya calışın bu durumda sitenize ssl sertifikasına gerek kalmadıgı gibi sorumlulukta size degil bankaya ait olmaktadır..

unsound

OpenCart-TR
Engin bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yalnız aralarındaki farklardanda bahsetmek lazım.Bende bu farklı olan yapıların ne anlam ifade ettiğini araştırıyorum.Yardımcı olucak olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
unsound' Alıntı:
Engin bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yalnız aralarındaki farklardanda bahsetmek lazım.Bende bu farklı olan yapıların ne anlam ifade ettiğini araştırıyorum.Yardımcı olucak olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Arasındaki farklardan bahsetmek biraz Türkiyedeki sigorta sirketlerinin poliçe kapsamlarınız irdelemek ve içeriklerini tek tek ortaya dökmek gibi bir şey bunu neden merak ediyorsunuz ki sizin ihtiyacınızı göreni almanız kafi gelecektir..yoksa o kadar cok farklı ssl sertifikası varki bunların içeriklerini bilmek mümkün olamaz.. siz en iyisi bunu satan hosting firmasına sormanız gerekir yoksa buradakiler bütün ssl ler arasındaki farkları bilmesi mümkün degildir...

unsound

OpenCart-TR
Sertifikayı siteme entegre ettim,müşteri login olacağı zaman bir sertifika uyarı mesajı alıyor,halbuki burdaki bir kaç arkadaşımızın sitelerine baktığım zaman login ekranlarına tıkladıklarında sertifika uyarı mesajı almayıp direk https ile login ekranları açılabiliyor.
Sizin bir başlığınızda ssl search gibi bir örnek site vermiş idiniz, oradan baktığımda self signed olduğunu vede thrusted olması gerektiği şeklinde bir uyarı aldım vede bunu araştırıyorum

admin

Administrator
Yönetici
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Sitenize SSL kursanız bile sayfalarınıza direk http:// ile başlayan bir adres yazdıysanız güvenli yani https ile başlayan sayfaya geçtiğinizde http ile başlayan bağlantınızdan dolayı da güvenlik uyarıları alabilirsiniz. Kendi siteniz üzerinde bir sayfaya bağlantı veriyorsanız direk adresi değil de site adresinizden sonraki bölümü yazınız. Tabi aldığınız uyarının farklı sebepleri de olabilir.

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
Arkadaşın sitesini inceledigimde zaten sizin bahsettiginiz türden linkler var Eka7a ve kendisine söz konusu linkleri düznlemesini pm den yazdım linkleri belirttigim için özelden yazmak zorunda kaldım konuyla ilgili cevabı.. yanlış anasılmasın bir yerden sonra yazmayarak arkadaşı sanki ortda bırkamışım gibi bir durum anlaşılmasın..

unsound

OpenCart-TR
Çok teşekkür ederim, Osdem abi sağ olsun elimizden yine tuttuyor :eek:)

admin

Administrator
Yönetici
Web sitesi
www.opencart-tr.com
Benim aklından öyle bir şey geçmedi zaten :)

Belki ö.m ile yazmışsındır ama uyarı almanıza neden olabilecek bir diğer durumda sertifikanızı 'www.siteniz......... 'şeklinde aldıysanız ayarlardaki site adresinizin ve config dosyalarınızdaki adreslerde www ile başlamalıdır.

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
eka7a' Alıntı:
Benim aklından öyle bir şey geçmedi zaten :)

Belki ö.m ile yazmışsındır ama uyarı almanıza neden olabilecek bir diğer durumda sertifikanızı 'www.siteniz......... 'şeklinde aldıysanız ayarlardaki site adresinizin ve config dosyalarınızdaki adreslerde www ile başlamalıdır.

:) Hay sen cok yaşa Eka7a aynı şeyi arkadaşa söyleimm vallah:))) ama sanki kurulumda hata var gibi.. aynı sertifkayı ben teknopazaravm de kullanıyorum sorunsuz ayarlar aynı... linkleri kaldırdıgı halde www li iken hata veirirken www siz normal çalışıyor ki arkadaş www siz oluşturmuş sertifikayı...confgi.php yide aynı sekiilde düznlemiş..

unsound

OpenCart-TR
Teşekkür ederim yardımınız için, sanırım sorun hostingden kaynaklanıyor.