seo lu kategorilerde css ler çalışmıyor ?

fanty_35

OpenCart-TR
merhaba arkadaşlar

Sürekli chrome kullandığım için bu hatanın farkına şimdi vardım.

seo kurulu olan sitemde bu sorun var diğer seo olmayan sitemde sorunsuz çalışıyor.

internet explorer den siteye giriyorum sorun yok isterseniz beraber deneyelim fakat sizde internet explorerden giriniz yoksa sorunu göremezsiniz.

1. adım siteye giriyoruz : site linki

herhangi bir kategoriye tıklıyoruz burada da sorun yok

2.adım kategorilere tıklama : kategori linki

ve hatanın ortaya çıktığı adım

3. adım kategorilere tıkladıktan sonra açılan sayfadaki ürünlerden birine tıklıyoruz ve sonuç ortada :S
kategori içerisindeki ürün linki

bende mi sorunlu yoksa herkes te mi böyle anlamadım eğer genel bir sorun ise bu sorun neden kaynaklanıyor yardımlarınızı bekliyorum.

birde seo url olmadan olmaz birşey bunun için lütfen seo yu kaldır düzelsin demeyin :)

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
tamam link vermişsin de linkle birlikte gördügün hata ne onuda yazsan da bilmece gibi olmasa (iki resim arasındaki bulunuz gibi olmuş soru sorma sekliniz):) bende sorun görünmüyor yada ben bir sorun görmedim...

fanty_35

OpenCart-TR
tamam o zaman şöyle basitçe anlatayım :)

chrome de alttaki linke tıklayıp girince 1. resimdeki gibi sağlam görünüyor

internet explorer 9 dan girince aynı linke 2. resimde ki gibi bozuk çıkıyor.

link: link

1.resim: http://www.ressim.net/upload/19a5c1f57.jpg

2.resim : http://www.ressim.net/upload/9085456a4.jpg

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
bu durumun seo ile alakası yok direk css kodlarınızla alakalı css yolunu bulamıyor resimleri bulamıyor siz css dosyanızı kontrol edin
firefox ve crome resim bulamadıgında hata vermez versede anlaşılmaz ama ie de resim bulunamıyorsa o kösedeki küçük x cıkar sizin sorununu css dosyası yada görünmeyen resimlerin linkleri ile alakalı sorununuz var o x resimleri sag tıklayın özelliklerden resim linkini kopyalayıp adres cubuguna yapıştırıp enter layın kontrol edin bakalım resmi bulabilecekmisiniz..

fanty_35

OpenCart-TR
dediğin gibi yaptım resmi bulamadı bulamazda zaten çünkü resim yolunun içerisine kategori linkinin adı da ekleniyor aşağıda ki gibi:

http://www.organikciyizbiz.com/organik-manav/catalog/view/theme/default/image/chat.png

şimdi sorun css de mi yoksa seo damı , resim ve css dosyalarının yollarına kategori linkleri ekleniyor...

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
Linklerinize baktım .html seklinde bitiyor opencartın normal seo sisteminde böyle bir şey yok.. Sanırım siz htaccess dosyası içerisinde bir düzenleme yapmışsınız.. orjinal .htaccess.txt yükleyin ve adını .htaccess olarak degiştirip deneyim..yedek almayı unutmayn

cokcokhosh

OpenCart-TR
arkadaslar bir sorum olacak
bana biri yardım edebilirmi

hide_out

OpenCart-TR
Herkese İyi Akşamlar . Arkadaşın yaşadığı sorunu bende yaşıyorum . Sistemde seoyu aktifleştirip , kategori detayında da seo ismi girince, ürüne kategoriler üzerinden ulaşmaya çalışınca sayfadaki hiç bir css kodunu görmeyerek , sayfayı olduğu gibi dağıtıyor. Bu sadece Explorer da yaşanan bir sorun.

Örnek :
1 - www.xyz.com/camasir-makinesi - Bu şekildeki seo linkde css ler tam anlamıyla çalışıyor.

2 - www.xyz.com/elektronik-urunler/camasir-makinesi - Bu şekilde yani kategori üzerinden ürün detayını ulaşmaya çalıştığımda hiç bir css i görmeyerek sayfayı olduğu gibi dağıtıyor..

Yardımlarınızı rica ederimm..
Teşekkürler..

hide_out

OpenCart-TR
Sorunu halen çözemedim yardımcı olabilecek bir arkadaşım olursa sevinirim...

Şimdiden Teşekkürler...

hardey

OpenCart-TR
merhaba sayfanızın linkini verirseniz yardımcı olurum