SanalPOS Başvuru Formu - ACİL Yardım

Oguzz13

OpenCart-TR
SanalPOS Başvuru Formu - ACİL Yardım
Selam arkadaşlar,

Sanalpos başvuru formu dolduruyorum yarın vermem gerekiyor, form'daki bir iki yeri tam anlamadım, daha önce doldurmuş olan ya da bu aşağıdakilerle ilgili bilgisi olan birisi yardımcı olabilirse çok sevinirm.

Banka TEB;

Formda "Üye İşyeri Numarası", "Üye İşyeri Terminal Numarası" demiş. Bu numaralar benim bilmem gereken şeyler mi, yoksa bankadan mı alacağım?

Bir de "Sanal Mağaza Yazılım Dili" ve "Sanal Mağazanın Çalıştığı İşletim Sistemi" diye doldurulacak iki alan var.

"Sanal Mağaza Yazılım Dili": opencart, oscommerce gibi yazılımın ismi anlayabildiğim kadarıyla..

"Sanal Mağazanın Çalıştığı İşletim Sistemi": bununla ne kastedilmiş tam anlayamadım..

Bilenler var mı bu alanlarda kastedilenleri?

EnverYigit

OpenCart-TR
Sanal Mağaza Yazılım Dili: PHP olacak
Sanal Mağazanın çalıştığı işletim sistemi: hosting windows mu linux mu onu soruyor

diğer üstteki soruna cevap veremeyeceğim bilmiyorum..

Oguzz13

OpenCart-TR
Teşekkürler EnverYiğit,

Sanal Mağazayla ilgili olanlar aynen söylediğin gibiymiş, bende şimdi öğrendim, diğer ikisini de bankadan başvurudan sonra alıyormuşuz.

thraine

OpenCart-TR
oğuz bey sanal pos almak için ne gibi evraklar gerekiyor detayli bilgi verirmisiniz.şartlar nedir

Oguzz13

OpenCart-TR
Selam thraine,

Başvurudan önce bankada ticari hesap açıyorlar yeni. Belge olarak vergi levhası fotokopisi, noterden alınan imza beyannamesi ve kimlik fotokopileri istediler. Belki bankalara göre farklılık gösterebilir ama genelde kolay alınabilen (noterden, muhtardan, vs..) belgelerle bir ticari hesap açıyorlar ilk olarak.

Sonrasında da SanalPos Başvuru formu diye bir form dolduruyorsunuz, 8-10 soruluk, şirket ismi, yetkili, vs.. gibi sorular olan.

Bu formdaki en teknik sorular benim bu başlıkta sorduğum sorular, onun dışında başka teknik soru yok (bir de server'ın IP'sini soruyorlar, ve server'ın nereden sağlandığını)

Tabi bu bahsettiklerim TEB'den yapılan başvuru sırasında istenen belgeler ve prosedür.

Belki diğer bankalarda ufak tefek farklılıklar vardır ama hemen hemen aynıdır diye tahmin ediyorum hepsinde.

mehmetgul1806

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fatosicgiyim.com
Yaw bu ne saçmalık yaw. Bu ne iş yaw. Finansbanktan kıytırık bir iki evrakla aldım posu. İş yeri adı Vergi kaydı vs vs.
Bank Asyadan ise sadece telefon açtım bana sanal pos yollayın dedim. 3 gün sonra mobil pos geldi. Tekrar tel açtım ben sanal istiyorum dedim "haa tamam 1 haftaya kadar hallederiz dediler 15 günde hallettiler. Ama evrak mevrak doldurmadım.

Oguzz13

OpenCart-TR
mehmetgul1806' Alıntı:
Yaw bu ne saçmalık yaw. Bu ne iş yaw. Finansbanktan kıytırık bir iki evrakla aldım posu. İş yeri adı Vergi kaydı vs vs.
Bank Asyadan ise sadece telefon açtım bana sanal pos yollayın dedim. 3 gün sonra mobil pos geldi. Tekrar tel açtım ben sanal istiyorum dedim "haa tamam 1 haftaya kadar hallederiz dediler 15 günde hallettiler. Ama evrak mevrak doldurmadım.

Siz nasıl bir prosedür izlediniz Finansbank'tan alırken, şubeden bir tanıdık, vs.. var mıydı?

Şirke şahıs firması mı yoksa ltd ya da a.ş. miydi?

Bu konularda çok farklılık gösteriyor sanırım.

thraine

OpenCart-TR
yeni kurulmuş bir şahıs firmasi alabilirmi sanal pos

mehmetgul1806

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fatosicgiyim.com
Yok be Hocam Ne farkı. Banka Prosedürleri farklıdır. Şahıs Firması LTD veya AŞ ye göre daha sağlam olmasına rağmen, Bazı Bankalar nedense LTD veya AŞ olmasına Bakıyorlar.
Finansbankta hesabım vardı.
Ben Şahıs Firmasıyım.
Finansbanktan Sanal Pos Başvuru formunu doldurdum ve posu aldım.

Bank Asyada İse Hesabı Açtıralı daha 1 ay olmuştu. Herhangi bir form doldurmadık. Dediğim gibi SAnal Pos İstemek İçin şubeye gittik. Onlarda Pos Verdiler ama mobil pos verdiler. Devamında Telefonla Arayıp sanalınız istemiştik dedik ve form felan doldurmadık. sadece Telefonla Hallettik.

Burada Önemli Olan bence şu. Bir bankaya gidip size bir Gerekli evrak listesi veriyorlar. Listeye bakıyosunuz abartılı abartılı şeyler. Yok, En az 1 yıldır müşterimiz olması lazım, yok ticaret odası kaydı olması lazım, vs vs.

İşte burada kişi bende bu özelliklerden biri veya birkaçı yok deyip, zaten diğer bankalardada presedür aynıdır deyip pos işinden vazgeçiyor. Oysa Birçok banka var hepsiyle bir bir görüşün. Birinden alırsınız.

Birde anlamadığım bir şey var. İyi tamam ön bilgi almak için burda soruluyorda, ya en iyi yol direk yoldur Bi gidin bankaları gezin. Emin olun burdaki cevaplardan farklı şeylerle karşılaşacaksınız. İnanın Burakın Her ili, Bir il içindeki şubeler bile farklılık göstermektedir. Hepsini gezin. Bıkmadan usanmadan.

Son olarak diyelim her bankayı gezdiniz ama netice alamadınız, ozaman size farklı bir yol.

İyice araştırın ve Posunuzu http://posnetodeme.com/ Buradan Alın.
Tek Çekimlere %5 Komisyon alıyorlar ve paranızı belli peryodlarda hesabınıza yatırıyorlar.
Saygılarımla

Oguzz13

OpenCart-TR
Bugün itibariyle BankAsya'yla konuşup ağzımın payını almış bulunuyorum :) Yazınızdan sonra pek bi güvenmiştim kendime ama biraz hava aldım :)

Bakalım, yarın bir de Finansbank'ı yoklayayım :))

Bu arada yazılarınız için çok teşekkürler. Her biri tecrübelere dayanan güzel tavsiyeler ve yeni bilgiler içeriyor her seferinde.. Başka bir forumda da aynı şekilde güzel yazılarınız vardı.

Bilgi paylaştıkça çoğalıyor hakikaten sizin gibi insanlarla.
Teşekkürler.

mehmetgul1806' Alıntı:

Bankasya'dan çok ümidim kalmadı artık, başka şubeye gitsem tekrardan yardımcı olurlar mı bilemiyorum ama finansbank'ı deneyeceğim artık. Finansbank'tan ne zaman aldınız sanalpos tam olarak, tanıdık birisi filan mı vardı arada aracı, ve hangi belgeleri istediler, biraz bilgi verebilir misiniz?

mehmetgul1806

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fatosicgiyim.com
Kardeş, bankasyadan ağzının payını nasıl aldın anlamadım. Ne konuştuınuz ne dediler?
Finansbanktan Ticari hesap açtırman lazım. Ticari hesap açtırdığında Klasik şirket evrakları veriyorsunuz.
Vergi levhası imza beyannamesi vs. Size tavsiyem bankadan önce normal pos alın. Sonra sanal pos isteyin.
Ama bankasyadan dediğim gibi telle hallettik. Ama ilk ticari hesabı açtırıken verdiğimiz evraklar yine standart evraklardı.

Oguzz13

OpenCart-TR
Bi müşteri temsilcisiyle konuştum gidip, o da ne zaman kuruldunuz dedi, dedim ocak 2012 :) biz en azından bi 4-5 ay bekliyoruz, vss.. vs.. dedi.. ticari hesabım yok bankasya'da benim..

Belki de önce ticari hesap açtırıp, ondan sonra mı başvurmak lazım.. yani sanalpos'tan hiç bahsetmeyip bir ticari hesap açtırıp, belki sonra mı halletsek?

Siz o şekilde mi yaptınız Finansbank'ta?

thraine

OpenCart-TR
ben garantiye gittim bana bir kagit verdi sana pos için olmasi gereken şartlar diye.
website hakkında hepsi ssl ürün özellikleri gizlilik vs.yani sitenin güveninirliği gibi şeyler.
bunlari tamamladıktan sonra basvuru yapiyorsunuz değerlendiyoruz dediler.şirketti evraktı falan hic bahsetmedi .ben kagitta yaziyordur dedim o yüzden sormadan çıktım.

mehmetgul1806

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fatosicgiyim.com
Oğuz bak sana farklı bir örnek anlatayım, akbanktan ticari hesap açtırdık çek almak istedik vermediler. Sonra Ticari Hesabımıza hergün para yatırdık ertesi gün çektik, akşam yatırdık, ertesi gün çektik, Günlük 300-500 Yatıdık sonra çektik,

Bu böyle bir ay devam etti, sonra bankaya tekrar gittik çek istemeye bizim hesaba baktılar hareket var. 15 GÜn sonra çekimiz geldi.

Önce ticari hesap açtırın. Sonra normal pos isteyin, hesabı birazda olsa aktif tutun. Sonra emin olun sanal posunuzu alırsınız.

İnanın şubeler arası bile okada rfark varki,
Daha sanal posun ne olduğunu bilmeyen banka çalışanları var.
Bank Asyadan Biz pos istediğimiz bayan, sanal posun ne olduğunu bilmediği için bize normal pos yolladı mesela :)

Oguzz13

OpenCart-TR
mehmetgul1806' Alıntı:
Oğuz bak sana farklı bir örnek anlatayım, akbanktan ticari hesap açtırdık çek almak istedik vermediler. Sonra Ticari Hesabımıza hergün para yatırdık ertesi gün çektik, akşam yatırdık, ertesi gün çektik, Günlük 300-500 Yatıdık sonra çektik,

Bu böyle bir ay devam etti, sonra bankaya tekrar gittik çek istemeye bizim hesaba baktılar hareket var. 15 GÜn sonra çekimiz geldi.

Önce ticari hesap açtırın. Sonra normal pos isteyin, hesabı birazda olsa aktif tutun. Sonra emin olun sanal posunuzu alırsınız.

İnanın şubeler arası bile okada rfark varki,
Daha sanal posun ne olduğunu bilmeyen banka çalışanları var.
Bank Asyadan Biz pos istediğimiz bayan, sanal posun ne olduğunu bilmediği için bize normal pos yolladı mesela :)

Hocam para yatırıp çekme taktiğ çok zekice. Denemek lazım hakikaten.

Bugün Finansbank'a gittim, görüştüm müşteri temsilcisiyle, TEB'den istenen klasik belgeleri istediler (imza beyannamesi, vergi levhası, kimlik fotokopisi). Ben p.tesi ya da salı günü gelip sizi ziyaret edeceğim dedi müşteri temsilcisi, ben de buyrun bekleriz dedim :) Bilmiyorum artık ne olacak, geldikten sonra durumu tekrar bildiririm burdan.

Normal pos konusunda biraz kararsızım, masrafı oluyor mu ekstra (ilk alırken ve aylık) çünkü normal pos alsamda şu anda üzerinden ödeme almayacağım için boş boş duracak, bir işe yarar mı bilmiyorum.

BankAsya'dan mobil pos aldık dediğiniz bildiğimiz normal pos mu? Acaba aynısını yapıp sonra biz sanal istedik kardeşim bu ne mi desek BankAsya'ya :) Sanki onlar o şekilde anlıyorlar bu işi.. :)

thraine' Alıntı:
ben garantiye gittim bana bir kagit verdi sana pos için olmasi gereken şartlar diye.
website hakkında hepsi ssl ürün özellikleri gizlilik vs.yani sitenin güveninirliği gibi şeyler.
bunlari tamamladıktan sonra basvuru yapiyorsunuz değerlendiyoruz dediler.şirketti evraktı falan hic bahsetmedi .ben kagitta yaziyordur dedim o yüzden sormadan çıktım.

Hocam bu dediğiniz kağıdı bi cepten foto çekip yollar mısınız, bi bakayım hangi belgeleri istiyorlarmış, olmazsa p.tesi Garanti'ye de gideyim..

thraine

OpenCart-TR
google dan bulabilirsin ben rasgelmiştim.o yazılanlar onemli degil zaten bir eticaret sitesinde olması gereken seyler.

http://eticaret.garanti.com.tr/Garanti-Sanal-POSa-Nasil-Basvurulur.aspx

Oguzz13

OpenCart-TR
Başvuru formunda 3D istiyor musunuz demişlerdi, hayır demiştim ama almak zorunluymuş diye telefon ettiler geri.. Öyle bir şey mi var?

TEB sanal pos'ta 3D secure kullanmak mecburi mi?

mehmetgul1806

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fatosicgiyim.com
3D işi tam bir muallak. Bazı bankalar sadece 3D pos verirken bazıları mesela bank asya mesela finansbank Hala Klasik 3D siz Pos vermeye devam ediyor. Teb Banka Prosedürleri Gereği Zorunlu olabilir. Bu kısım sadece bankayı ilgilendiren bir kısım olunca ne diyorlarsa yapmak zorundasınız

Bu arada Sırf Deneme Amaçlı Gaanti Bankasına Pos Başvurusu yapacağım. Garanti İle 6-7 Aydır çalışıyorum. Ama "Pasif"

1-2 Güne kadar gideyimde bakayım bi alabilecekmiyim

Oguzz13

OpenCart-TR
:) dene bakalım sonuçları, izlenimleri bizde bekliyoruz burda..

Bu arada bende Finansbank'la paslaşmadayım :) bakalım artık.. sonuçları paylaşacağım..

mehmetgul1806

OpenCart-TR
Web sitesi
www.fatosicgiyim.com
Garanti ile görüştüm ve pos verebileceklerini söylediler
Standart Evrakları verdim. Ama Bir konuda anlaşamadım. Çözüm arayışındayız.
Ben Ortak Ödeme Sayfası istedim
Yıllık 210 USd Masraf İstediler.
Ama Adı ortak ödeme olan bir posun Tek bir sitede kullnılabileceğini söyledi görevli.
Söylediğinin saçmalık olduğunu dile getirdim. Açıkçası Banka Memurları Daha Sanal Posun ve OOS nin ne olduğunu tama bilememkteler.
Gerekli Yerlere danışmasını ve bana bilgi vermesini söyledim.

Gerekli Yerlere danıştı ve Tüm sitelerde kullanılabileceğini söyledi.
Ama Yıllık 210 USd Masrafın her site içinmi yoksa tek bir sefermi ödeneceği konusunda fikir birliğine varamadık. Ayrıca OOS bile olsa "Biz SSL olmayan Siteye Sanal Pos vermeyiz" dedi Bu konuda fikir birliğine varamadık. Gerekli Yerlerle tekrar görüşmesini rica ettim.
Sonuçları Size yeri geldikçe aktaracağım.

Ayrıca birazdada Yapı Krediye gideceğim.
Bakalım Bunun Sonucu ne olacak