Saygı değer üstadlar, daha önce bazı script leri kullanam tecrübem olmasına rağmen opencart ile birlikte sudan çıkmış balığa döndüm, herşey sanki dağınık gibi geldi bana, belkide alışmadığım içindir, ancak şimdi bu işe yeni başlamış ve daha neyi nasıl yapacağını bilmeyen birinin gözünden bazı tavsiyeler verebilirim.
Mesela Bir ürünü girmekten yola çıkarak adım adım tüm özelliklerinin nasıl ayarlandığını ve neden ayarlandığını bazı ürün bilgilerinin neden girilmesinin şart olduğu gibi bilgileri içeren sadece bir ürüne özgü bir rehber hazırlanabilirse muhteşem bir paylaşım olurdu.
Mesela adımlar şöyle.
Bir ürünü girmeye karar verdik.
Bu ürünün Markası var, markalara eklenecek.
Bu ürünün cinsi var Kategorilere eklenecek.
Bu ürünü girerken giriş bölümünde ürün için istenen tonla sekme ve ayrıntı var onlar doldurulacak.
En son da bu ürünü, indirimli, kampanyalı gibi ayarları yapılacak.
Belki bunların hepsini ayrı ayrı topic (konu) larda anlatılmıştır, ancak sıfırdan bu işe başlayan birisi, daha sorusunun bile ne olacağını bilme olgunluğuna gelemeyeceği için en iyi öğrenme metodu videolu canlı baştan sona ürün girme bilgisidir, her ayrıntı işlenerek tabii.
Ben başka bir forumda çok iyi bildiğim bir sistemi bu şekilde anlattığımda sorular o kadar azalmıştı ki sadece o forum başlığını kullanır olmuştuk, çok işe yaramıştı, aynı şeyin burada da siz üstadlarımız tarafından yapıldığında aynı etkiyi ve verimi alacağınızdan hiç şüphem yok, yeterki vaktini ayırabilecek bir, usta bulabilelim.
Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir, normalde anlamadığını sor diyerek başliyacağımız bir konuda sizlere milyona yakın soru sorabilirim.
Hepinize Saygılar.