dmsyazilim
OpenCart-TR
tukrok' Alıntı:dmsyazilim' Alıntı:Bu modülü kurdum, ilk başlarda iyi idi ama zamanla bir saldırı almaya başladım, hergün binlerce uyduruk isimler ve bilgiler ile sahte siparişler almaya başladım, ben bu sahte siparişleri silmeye yetişemiyordum, tek çare kaldırmakta buldum ve herşey düzeldi, siteme yapılan yurtdışı saldırıların tamamı kesildi.
Ne ne kadar itiraz edersen et bu modülde çok büyük bir açık var. Ben bizzat şahidim. Modül bot falan çekmiyor, resmen sahte sipariş veriyor ve sitenin işleyişini engelliyor.
Sallama be kardeşim. Yazını görüp de inanan insanlar olacak sonra. Eğer sürekli sipariş alınıyorsa bu Opencart'ın sorunudur. Hemen al gibi bir eklentiyle böyle bir sorun yaşamazsın. İnsanları bilgilendirirken, bilgi sahibi olmaya özen gösterin.
Sallayan sensin, bu yalamalığıda bırak, ben bu modülü karalamakla elime ne geçecek, modül üçretsiz bir modül, eğer modülde sorun çıkmasaydı çokta işime yarayan bir modüldü, yapaımcısına teşekkür ederdim.
Benimde bu alanda hiçbir girişimim yok, yani yapımcısı ile hiçbir rekabetim falan yok, güzel bir ürün sandım ve sistemime kurdum. Ama form bölümleri o kadar güvensiz yazılmış ve kredi kartı eklentileri oluşturlmuşki, bu işle ugraşan ve sitelere saldırı yapan saldırganları dünyanın neresinde olursa olsun kendisine çekiyor, hiçbir güvenliği olmayan bir modül, yeterki saldırganlar tarafından tesbit edilsinler,
Bu sorun opencart ın sorunu olsa modülde neden sahte siparişler oluşsun, siparişler yurt dışı kaynaklı, ilk başta sunucum ile görüştüm, yurtdışı girişlerini yasaklatmak istedim, sunucum kendiniz yasaklayın dedi bende kızdım modülü kaldırdım, modülü kaldırdığım andan itibaren siteme yapılan tüm saldırılar derhal durdu. Artık saldırı falan almıyorum.
Ben sadece başımdan geçenleri paylaştım, inanıp inanmamak sizlere kalmış, en azından kimseye yalamalık yapacak bir kişiliğim yok, her zaman emeğin yanında olmuşumdur. Yapımcısınada teşekkür ederim, eğer bu açıklarını tespit edip kapatırsa tekrar sistemime bile kurabilirim. Neden olmasın.