eklenen resimleri desteklemiyor

kadir34

OpenCart-TR
jpeg formatında resim ekliyorum resmi açmıyor düzgün yüklendi diyor ama göstermiyor sadece ismi yazıyor png yaptım gene desteklemedi hedi çekleri için resim yüklicektim yapamadım ürünlerdede büyük ihtimalle hata vericektir bunu nasıl düzeltebilriim 1.5.1 sürümü kurdum kullanıyorum yardım arkadaşlar

kadir34

OpenCart-TR
klasör izinleri hepsi yazılabilir zaten kurulum yaparken izinleri gösteriyor klasör izinleri yazılabilir

daha önceki sürümlerdede resim sorunu yapıyordu bazı resimleri aıyordu bazılarını açmıyordu bu yeni sürümdede bunu yaptı neden böyle bişey yapıyor jpg png ve gif bu üç resmi sorunsuz desteklerse çok güzel olur acaba boyutları yüzündenmi desteklemiyor yüklenen resimlerin hepsi en alt ve en üst kaç ebatlarında olmalı

Gökhan TAYLAN

OpenCart-TR
kadir34' Alıntı:
klasör izinleri hepsi yazılabilir zaten kurulum yaparken izinleri gösteriyor klasör izinleri yazılabilir

daha önceki sürümlerdede resim sorunu yapıyordu bazı resimleri aıyordu bazılarını açmıyordu bu yeni sürümdede bunu yaptı neden böyle bişey yapıyor jpg png ve gif bu üç resmi sorunsuz desteklerse çok güzel olur acaba boyutları yüzündenmi desteklemiyor yüklenen resimlerin hepsi en alt ve en üst kaç ebatlarında olmalı

kurulum alanında yazılabilir göstermesi bişey ifade etmez . eğerki sonradan direk ftp yüklemesi yaptıysanız yada yanlış formatta resim yüklediyseniz bu hataya yol açabilir onun haricinde iframe tarzı virüslerede maruz kalmış olabilirsiniz.

öncelikle yazma iznini tekrar vermeyi deneyin image/ klasörüne ve altında bulunan cache/ , data/ , ve son olarakta en önemlisi cache/data klasör ve alt dosyalarına yazma izni verin .. sunucunuzun desteklediği yazma izni.... bunun haricinde diğer söylediklerimi kontrol edin. tekrar olmazsa pm ile iletişime geçin saygılarımla.

kadir34

OpenCart-TR
images ve tüm alt klasörlerine izin verdim yani 777 yaptım ama gene resim yüklediğimde aynı hatyı veriyor cache/ , data/ , image klasörünün haricinde image klasörüne girip bunlarada 777 izin verdim gene olmadı resim yüklüyorum dosya yüklemeniz başarılı olmıuştur diyor mama resmi göstermiyor sadece dosya adını görebiliyorum resim klasörü hakkında daha derin çalışılsa daha iyi olur

mirac

OpenCart-TR
Web sitesi
www.notebook-cantasi.com
Resim klasörünün bir sorunu değil bu sizin yaptığınız veya sunucunuzdan kaynaklanan bir sorun bu konu hakkında defalaca tartışıldı ve hatalar sunucu ve kullanıcı taraflı çıktı.. Ftp ve admin şifrelerinizi verin kontrol edeyim bi ara..

biocyn

OpenCart-TR
config.php'den
define('DIR_IMAGE', 'resimlerinizin dosya yolu');

kontrol edin. Buradan da kaynaklanıyor olabilir...

burhan

OpenCart-TR
resimleri bir program ile jpg olarak çevirip deneyin elle uzantı değiştirmek tam çözüm değil

jpeg formatı fazla kullanılmıyor bazı hazır sistemlerde sorun olduğunu görmüştüm bazıları yükleme yaparken otomatik olarak jpg çeviriyor

Fadiciko

OpenCart-TR
Web sitesi
volkanonline.com
dosya isminde Türkçe karakter yazdıysanız resim görüntülenmeyebilir. İsmi kontrol edip tekrar deneyin

kadir34

OpenCart-TR
isim yerine rakam koyduğumda resmi yüklüyorum gösteriyor hediye çeki 1 yazıp yüklediğimde göstermiyor 1 olarak numaraladığımda resmi gösterdi bu neden kaynaklıdır acaba

alkendecom

OpenCart-TR
Resim yüklerken yeni klasör açıyorum... Açtığım klasörün iznini 777 yapmama rağmen site üzerinden o dosyaya resim yükleyemiyorum... Resim yüklendi desede panelde gözükmüyor ...

hsamli

OpenCart-TR
resim ya da klasör adında -_? gibi karakterler varsa dosyayı göremezsiniz