turkuaz
OpenCart-TR
- Web sitesi
- www.turkuazhobby.com
Arkadaşlar daha önce böyle bir konu açılmışmı bilmiyorum bulamadım.Site yapıp siteme bakıp değerlendirirmisiniz diye link veren arkadaşların sitelerinde "index of/dosya adı... şeklinde dosyalarının indexlendiğini gördüm.Bu durum art niyetli kişilerin dosya ve sayfalarınıza,resimlerinize erişmesini ve indirip -kopyalamasına çalmasına imkan verir.Bunu önlememnin birkaç yolu var ama her dosya içine bir "index.html" sayfası atmanız bu sorunu çözer.İndex html nin içine ister yasak yazın,ister başka bir sayfaya yönlendirinister boş bırakın.
bu sayfa sizin sitenizin çalışmasını etkilemez. Çünki opencart index .html sayfası kullanmammaktadır.ADmin için busayfayı atmayın zaten kendi index .php sayfası var yoksa kontrolpaneline erişemezsiniz.
Kısaca index.php sayfası ve index.html(birşekilde koyulmuş)sayfası olan dosyaların içine ATMAYIN....
bu sayfa sizin sitenizin çalışmasını etkilemez. Çünki opencart index .html sayfası kullanmammaktadır.ADmin için busayfayı atmayın zaten kendi index .php sayfası var yoksa kontrolpaneline erişemezsiniz.
Kısaca index.php sayfası ve index.html(birşekilde koyulmuş)sayfası olan dosyaların içine ATMAYIN....