cURL Desteğim
cURL ve GD bu konularda bilgim yok maalesef okudum ama nasıl yapılacağını anlamadım.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara örnek olması amacıyla yazıyorum, amatör bir kullanıcıyım;
1.4.9.3 sürümü kurdum hata aladım, hosting paketimin 5 üstü sürümü desteklemediğimi düşünerek(amatörlüğümüzden) sonra 1.4.9.1 kurdum gene aynı hataları aldım,
Şölye bir durum söz konusu, daha önce bir arkadaşım için open-cart kurduk o zaman windows hosting natrodaydı. Şuan anadolu webte. Dün çoğu açıklamaları okudum forumdaki ve uyguladım. Fakat sorunları çözemedim. firmayla görüştüm bugün bana şöyle bir cevap geldi.
"IIS 6 üzerinde .htaccess dosyasını kullanamazsınız. Bu sebeple sihirli tırnak sorununu ini_set ile çözmeniz gerekiyor. Fakat curl linuxa özgü bir kütüphanedir. Bu nedenle windows sunucularda bulunmamaktadır. Ayrıntılı bilgi için opencart forumlarını inceleyebilirsiniz."
Hataları Şöyle vereyim;
şimdi benim problemim windows kullanmamı? daha öncedende windows kullanıyordum sorun yoktu!
forumda verilen .htaccess ve curl hakkındaki bilgileri windows olduğu için mi uygulayamıyormuyum?
curl hatası sadece "kontrol paneli" sekmesini tıkladığımızda geliyor ve bütün yazılar bozuk çıkıyor. ayarları kaydet dediğimizde başka bir hata ekranıyla karşılaşıyorum(3.resimdeki), bu hataya rağmen ayarları kaydetmesi durumu var.
sihirli tırnak sorununu ini_set ile çözün derken kasdettikleri, php.ini ayarlarıylamı çözmemiz gerekiyor?
Vallaha 1 gecede bu kadar bilgi yoğunluğu sonucu kafam çok karıştı, baştada dediğim gibi amatör olduğumdan iyice karıştırdım yani
Bu hatalar ileride sorun çıkartmayacak şeylerse bence hiç problem değil kalabilir