Çoklu mağaza projesi

byekrem

OpenCart-TR
Merhaba
uyun zamandır takip ediyorum forumu çok faydalı oldu bana ancak şuan işin içinden çıkamadığım bir sorun ile karşı karşıya geldim projemde. 3 mağazalı bir projem var ancak bazı sorunlar var genel olarak anlatmaya başlamadan önce söylemeliyim ki sıfırdan kurulum yapılacağından en son türkçe sürüm olacak

projem şöyle 3 mağaza olacak aynı hosting içerisinde 2 alt domain ile

1.mağaza www.abc.com
2.mağaza www.abc.com/11
3.mağaza www.abc.com/22

çoklu mağaza kurulunu anlatmıştınız http://forum.opencart-tr.com/thread-567.html adım adım okudum ve uyguladım çalıştı çalıştıda tam istediğim o olmadığı için ayrı bir konu başlığı açtım

isteğim şu
A. 3 mağaza da aynı admin panelden kontrol edilsin ve takip edilsin (multishop ayarlarını yapınca bu oluyor ama stoklarını ayrı ayrı göremiyorum olmuyor)
B. 1. mağazada x ürünü 5 tane var
2. mağazada x ürünü 3 tane var
3. mağazada ise 1.+2.=5+3=8 adet yazacak
C. 1. mağazadan x ürünü 2. mağazaya transfer olabilmesi gerekiyor yani
1.mağaza 5 iken 4 olacak
2.mağaza 3 iken 4 olacak

sizce nasıl yapılabilir çoklu mağaza işi çok iyi yönetim panelini birleştiriyor fakat yönetim paneli birleştiği gibi database de birleştiğinden stoklar ayrı ayrı görülemiyor en önemli sorun da bu aslında

eğer bu soruna çözüm üretebilecek bir arkadaş çıkmaz ise burada en azından çoklu mağazada stokları ayrı ayrı görmeye bir çözüm bulabilseniz

casperkip

OpenCart-TR
Web sitesi
www.gokhanbayraktar.com.tr
Merhabalar

Malesef istediğiniz şey mümkün değildir.Opencart ı bir muhasebe programı gibi düşünmeyin.ayrı depolar yapamazsınız multishop ile.Amaç aynı depoyu kullanmaktır çünkü.

Ancak şöyle bir çözüm önerebilirim.Ürüne seçenek ekleyin.Örnek olarak

ankara mağazasından gelsin deyin ve stoğuna 5 girin.
istanbul mağazasından gelsin deyin ve stoğuna 3 girin.

bu şekilde hem multishop ile uğraşmazsınız hemde istediğinize yakın bir sistem olur.Aklıma gelen en iyi yol bu =) iyi çalışmalar.

byekrem

OpenCart-TR
düşündüğünüzü bende düşündüm ama yine de sıkıntılar oluyor üzellikle ürün aktarımlarında yani sadece stokları ayrı ayrı görebilsem biraz sql ile çözülebilir gibi geliyor bana