osdem66
OpenCart-TR
Merhaba;
arkadaşlar bildiginiz gibi 1.5.x versiyonlarda ana sayfa yada ürün detayındaki sepete ekle butonuna tıkladıgınızda ürünü önce ucarak sepete atıyor daha sonrada sepetten alışverişi tamamla dediginizde kasaya gidiyordu aşağıdaki madifikasyon bu olayı bir adım kısaltacak.. yani sepete ekle butonu yanına bir tane de Hemen al butonu ekleyecegiz ve bu butona tıkladıgımızda ürün hem sepete eklenecek hemde direk kasaya gidecek..
bu işlemleri yapmadan önce dosyalarınızın yedegini alını ben yeni ürünler için anlatacagım siz isterseniz diger modüller ve ürün detay sayfası içinde aynı mantıkla uygulayabilirsiniz..
DEMO
açın catalog-controller-module-latest.php
ve bu kodu bulun:
Altına ekle
bul aynı sayfada:
Altına ekle:
acatalog/controller/cehckout/cart.php acın
bul bu kodu:
Altına Ekle:
Açın catalog/view/theme/sizintemanız/template/module/latest.tpl
Bul Bu kodu:
Bununla değiştir:
soru ve sorunlarını bu başlıkta yazabilirsiniz selametle..
Bu modifikasyonu 1.5.3.1. versiyonda denedim, 1.5.x. diğer versiyolarda denemedim ama onlar da da calışacagını düşünüyorum..
arkadaşlar bildiginiz gibi 1.5.x versiyonlarda ana sayfa yada ürün detayındaki sepete ekle butonuna tıkladıgınızda ürünü önce ucarak sepete atıyor daha sonrada sepetten alışverişi tamamla dediginizde kasaya gidiyordu aşağıdaki madifikasyon bu olayı bir adım kısaltacak.. yani sepete ekle butonu yanına bir tane de Hemen al butonu ekleyecegiz ve bu butona tıkladıgımızda ürün hem sepete eklenecek hemde direk kasaya gidecek..
bu işlemleri yapmadan önce dosyalarınızın yedegini alını ben yeni ürünler için anlatacagım siz isterseniz diger modüller ve ürün detay sayfası içinde aynı mantıkla uygulayabilirsiniz..
DEMO
açın catalog-controller-module-latest.php
ve bu kodu bulun:
PHP:
if ($this->config->get('config_review_status')) {
$rating = $result['rating'];
} else {
$rating = false;
}
Altına ekle
PHP:
$options = $this->model_catalog_product->getProductOptions($result['product_id']);
if ($options) {
$add = $this->model_tool_seo_url->rewrite($this->url->link('product/product', 'product_id=' . $result['product_id']));
} else {
$add = $this->url->link('checkout/cart', 'product_id=' . $result['product_id']);
}
bul aynı sayfada:
PHP:
'href' => $this->url->link('product/product', 'product_id=' . $result['product_id']),
Altına ekle:
PHP:
'add' => $add
acatalog/controller/cehckout/cart.php acın
bul bu kodu:
PHP:
public function index() {
$this->language->load('checkout/cart');
Altına Ekle:
PHP:
if ($this->request->server['REQUEST_METHOD'] == 'GET' && isset($this->request->get['product_id'])) {
if (isset($this->request->get['option'])) {
$option = $this->request->get['option'];
} else {
$option = array();
}
if (isset($this->request->get['quantity'])) {
$quantity = $this->request->get['quantity'];
} else {
$quantity = 1;
}
unset($this->session->data['shipping_methods']);
unset($this->session->data['shipping_method']);
unset($this->session->data['payment_methods']);
unset($this->session->data['payment_method']);
$this->cart->add($this->request->get['product_id'], $quantity, $option);
$this->redirect(HTTPS_SERVER . 'index.php?route=checkout/cart');
} else
Açın catalog/view/theme/sizintemanız/template/module/latest.tpl
Bul Bu kodu:
PHP:
<div class="cart"><a onclick="addToCart('<?php echo $product['product_id']; ?>');" class="button"><span><?php echo $button_cart; ?></span></a></div>
Bununla değiştir:
PHP:
<div class="cart"><a style="text-decoration:none; padding-bottom:0px;" href="<?php echo $product['add']; ?>" class="button" title="" ><span>Hemen Al</span></a><a onclick="addToCart('<?php echo $product['product_id']; ?>');" class="button"><span><?php echo $button_cart; ?></span></a></div>
Bu modifikasyonu 1.5.3.1. versiyonda denedim, 1.5.x. diğer versiyolarda denemedim ama onlar da da calışacagını düşünüyorum..