Ürün resimlerini boyutlandırmak

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
Arkadaşlar başıma geldi sizlerle paylaşmak istedim.. Opencart ın admin paneli genel ayarlar- resim sekmesinde bulunan resim boyutları ayarlarının oradan yapıldıgını bilmeyenimiz yotkur..

Başıma gelen olay işte burada başlıyor sitenizin kurulumunu yaparyapamaz buradaki resim ayarlarını ilk ve son kez olmak üzere kendinize göre yapın ve bir daha dokunmayın neden derseniz.. burada özellikle ürünleri yükledikten sonra yapacagınız bir degişiklik resimlerinizi yeni girdiğiniz ölçülerde çoğaltarak yeniden boyutlandırmaktadır ancak eski ölçülerinizdeki resimlerinizde sunucuda kalmaktadır.. dolayısı ile sitenizde 5000 ürün varsayarsak resimleri yeni ölçülerde 5000 adet daha klonlanmaktadır.. bu ne demek sitenizin alanında resimler iki kat alan kaplamakatadır ve alanınız boş yere dolmaktadır.. sitenin bu kadar yüklü olmasınında hızını etkiledigini söylememe gerek yok sanırım.. Bu sebepten ürünlerinizi yüklemeden önce mutlaka oradaki resim ayarlarınızı yapın ve ürünleri yüklendikten sonra dokunmayın, yeniden ayar yaparsanızda sonuc anlatığım gibi olacaktır.. selametle..

kodinternet

OpenCart-TR
Eğer data içerisindeki cache i silerseniz yeniden boyutlandırmada en son ayarlarınızla resimler tekrar boyunladırılıyor. Ben bu şekilde halletmiştim. Yalnız resim dosya boyutu bende büyük olduğu için kategori ve ürün sayfasında uzun süre resimler işlendiği için bekletiyordu.