site çözünürlük ve dizayn problemi

thraine

OpenCart-TR
merhaba
benim kullandım pcnin ekrani 22inch ve çözünürlük 1920-1080 ben siteyi kendi pcimde düzenlediğim için bende normal gözükmekte fakat çözünürlüğü daha düşük pclerde dizayn kaymakta kategoriler resimlerin üstüne vs gelmekte.mesela 1920 hd wallpaper kullanıyorum arka plana düşük cozunurlukte değişik gozukuyor.

dizayn ettiğim gibi gözükmesi için ne yapmam lazım bunun için bir ayar varmi.yoksa pcnin çözünürlülüğünü düşürüp oylemi dizayn edicem.

gehennas

OpenCart-TR
Belli başlı monitör oranlarına göre çalışırsanız daha yararlı olur. 1024x768, 1680x1050 gibi çözünürlüklerde tasarım daha kolay olur. Artık hemen herkeste wide screen monitör var. Yine de wide screen olmayan önitörlerde de düzgün görünmesini sağlamanız lazım. Bu yüzden biraz css position bilgisi gerekiyor. Sitenin container width değerini 980 yaparsanız , hemen her browserda ve monitörde düzgün gözükür. Tabi responsive diye tabir edilen her cihazda düzgün görünmesini sağlamak gibi ileri düzey birşeyle uğraşmazsanız.

Browserınızın boyunu çeşitli monitörlere göre ayarlayan web siteleri veya add-onlar olması lazım onları da deneyebilirsiniz. En azından şu linke bir bakın çok işe yarıyor.
http://resizemybrowser.com/