RE: OpenCart 1.5.0.1 Released!
dmsyazilim' Alıntı:
eka7a' Alıntı:
Sitenize girip baktım. yaklaşık 1 dk sürekli sayfa değiştirdim ama bir sorunla karşılaşmadım. Sunucunuza neden engellendiğinizi sorunuz.
Normal sitem çalışıyor
Ben opencart 1.5.0.1 kurduğum test sitemden bahsetmiştim.
Sorun test sitemde.
Link
Bende zaten 1.5.0 kurulu olan sitenize bakmıştım.
cherokhe' Alıntı:
BanSn' Alıntı:
1.5 in sonu vista olacak şimdiden bir kenara yazayım dediydi dersiniz. 1.5.5. den öncede kararlı hale gelemeyecek çünkü çok acele edildi. sadece 100 ürünse sorunsuz şu an ama 5000 ürün yükleyin bi bakın neler oluyor.
db-code optimizasyonu tam olarak yapılmamış sorgular gereksiz hantallaştırıyor siteyi. sorguların optimize edilmesini bekleyeceğim. evet düşünce güzel. gerçekten xp den vistaya geçtik hem işlevsellik hem görsellik açısından. ama windows 7 çıkana kadar vista kurmadım, Windows 7 çıktı onu kurdum. benim hiç vistam olmadı biliyormusunuz
benim tavsiyem modul yazımı için en azından 1.5.1.0 ı beklemek. sonaradan süprizlerle uğraşmamızı engeller.
katılıyorum
yaşadağım diğer bir sorun ise kullanım ve işlevsellik zorlaşmış,eskiyi ara oldum,Yeni bir sisteme geçelim derken OC nin omurgası da değişmiş.Çekirdektedki değişikliklere diyecek lafım yok.Ama görsellik kendi adıma söylemem gerekirse berbat olmuş.
Opencart 1.4.9.5 daha stabil şuan için yeni tasarımlarıma eski sistemde deva edicem...
Benim acelem yok (acelesin olanlar düşünsün
) bu kadar acele etmeye de gerek yok.
1.4.x serisini baştan beri takip edenler şuan ki haline alması için kaç defa güncelleme yapıldığını bilirler. Şuan ki haline gelmesi için az güncelleme yapılmadı hani.
Görsellik görecelidir. Sizi güzel görünmeyen bir başkasına güzel gelebilir ya da başkasının beğenmediğini siz beğenebilirsiniz.
Ciddi bir iş yapmak isterseniz zaten varsayılan temayı kullanmak istemezsiniz kendinize ait bir temanızın olmasını istersiniz. Buna önem vermeyen kişilere bence bu tema yeterince iyi.
Eski sürümdeki tema ile karşılaştıracak olursak
Eski sürümde bazı sayfalarda dosyaların içinde css kodları olduğu için değişikliği yapabilmeniz için dosyalara müdahale etmeniz gerekebiliyordu.
Bu sürümde ise tüm sayfalara css dosyasından kontrol edebiliyorsunuz. Doğal olarak işlevselliğin yanında yeni sürüme tema tasarlamak ya da düzenlemek daha kolay bir hal alıyor.
Tek yapmanız gereken biraz daha sabredip tüm taşların yerine oturmasını beklemeniz