mail server bağlantılı mail.php sorunu

jet737

OpenCart-TR
HErkese selamlar,

Son 2-3 hafta içinde ikinci kez aynı sorunla karşılaştım ve ikisinde de maalesef benim müdahalem gerekti. Sorun şu idi, hernedense-ki tahminen hosting firmasının mail serverda yaptığı bir çalışma yüzünden, site otomatik olarak göndermesi gereken mailleri göndermiyor veya üyelik kaydı almıyor, bilgi mesajlarını göndermiyordu.

Hata olarak /public_htm/system/library/mail.php line 345 diye bir satır veriyordu-ki bu satırın karşısındna data not accecpted gibi bir uyarı göstermesini söyleyen kod var.

Hosting şirketi ile görüştüm, mail serverdaki sorunu doğruladılar ve düzelttiklerini teyid ettiler ama, ben kendi bilgisayarıma aldığım backup'dan aynı mail.php dosyasını ftp'ye yüklemezsem sistem düzelmiyor.

Neden mail server'da adamlar işlerini bitirdiği halde benim bu dosyayı yeniden yüklemem gerekiyor. Bu arada normalde 10.3kb görünen dosyanın tam büyüklüğüne bakılınca, backup dosyam birkaç bit daha büyük aslında. Çok küçük birşeyler değişiyor gibi görünüyor.

Herhangi bir fikri olan varmı acaba?

demon

OpenCart-TR
bende de aynı sorun var ben natro hosting ile görüştüm biz kodlama ile ilgili değişiklik yapmıyoruz dediler ve beni form sayfalarına yönelndirdiler güya birde en iyi hosting sağlayıcısı. bu mail işini bir çözemediler gitti ya

tasarimcenter

OpenCart-TR
Web sitesi
www.tasarimcenter.com
Bu natronun isguzarligi normalde size yardimci olmalari gerek. Hostinginizi degistirin opencartin uyumlu oldugu hostingler kullanin. Natro gibiler malesef size uyumluluk garantisi vermez. Justhost bluehost kullanin ugrasmayin

digi-dukkan

OpenCart-TR
@jet737

Bu sorunun cevabını en sağlıklı sen bulabilirsin aslında. Backup dosyası ile oynandığını düşündüğün dosyanın kodlarını karşılaştır ve hangi kısımların eksik yada farklı olduğuna bir bak. Farklılıkları buraya yaz ki bizde sana o farklı kısımdaki kodların ne işe yarayıp ne işe yaramadığını söylebilelim.

tasarimcenter' Alıntı:
Bu natronun isguzarligi normalde size yardimci olmalari gerek. Hostinginizi degistirin opencartin uyumlu oldugu hostingler kullanin. Natro gibiler malesef size uyumluluk garantisi vermez. Justhost bluehost kullanin ugrasmayin

Aslında natro'nun işgüzarlığı değil. Natro, hosting sağlayıcısıdır ve size kurduğunuz sistemler ile ilgili destek vermek zorunda değildir. Eposta göndermede sorun yaşayan herkes sorunlarını bir şekilde çözüyor, bu demektir ki natro'dan kaynaklı bir durum söz konusu değil. Sadece hosting firmalarının farklı mail modüllerini kullanmalarından kaynaklıdır. Örneğin benim eposta adresim de mail@domainadresi.com şeklinde ama ben eposta server'ı olarak natro gibi yerleri değilde, biraz daha yüksek bir ücret ödeyerek google'ın eposta sunucularını kullanıyorum ve bu nedenle, yapmam gereken ayarlarda daha farklı oluyor. Kısaca sorunlar hosting firmalarından değil, kurduğunuz sistemin ayar farklılıklarından meydana geliyor.

tasarimcenter

OpenCart-TR
Web sitesi
www.tasarimcenter.com
digi-dukkan' Alıntı:
@jet737
Aslında natro'nun işgüzarlığı değil. Natro, hosting sağlayıcısıdır ve size kurduğunuz sistemler ile ilgili destek vermek zorunda değildir. Eposta göndermede sorun yaşayan herkes sorunlarını bir şekilde çözüyor, bu demektir ki natro'dan kaynaklı bir durum söz konusu değil. Sadece hosting firmalarının farklı mail modüllerini kullanmalarından kaynaklıdır. Örneğin benim eposta adresim de mail@domainadresi.com şeklinde ama ben eposta server'ı olarak natro gibi yerleri değilde, biraz daha yüksek bir ücret ödeyerek google'ın eposta sunucularını kullanıyorum ve bu nedenle, yapmam gereken ayarlarda daha farklı oluyor. Kısaca sorunlar hosting firmalarından değil, kurduğunuz sistemin ayar farklılıklarından meydana geliyor.

Evet natro bir hosting sağlayıcısı. Şimdi bazı konularda bilgi vermek isterim. Öncelikle bir hosting size bazı şeyler vaadediyorsa burda hazır yazılımların sorunsuz kurulabildiğidir. Mesela size bir wordpress, joomla, magento vs gibi hazır yazılımların kurulacağını ve sorunsuz çalışacağını hatta sizin adınıza kurulum yapacağınızı vaadederler. Burda benim soylemek istedigim. Opencart hazır bir e-ticaret sistemidir. Özel bir yazılım değildir. Burda sizinde sorununuz olabilir benimde olabilir herkesin olabilir.
Simdi soru su siz natro hosting çalışanı olsanız ve rutin olarak opencart mail ile ilgili sorun ve sikayet alsanız yardımcı olmayacak mısınız?
En azından yardım bölümünde bunun ayarının nasıl yapıldığını yazamazlar mı?

Yurtdışı firmaların bir çoğu bu konularda yardımcı oluyor zaten.

digi-dukkan

OpenCart-TR
Ona destek olsun, buna destek olsun dersek o işin altından kalkılmaz. Natro sadece wordpress, joomla, smf ve oscommerce için destek olacağını söylüyor ve oluyorda. En azından sözlerinin arkasında duran bir hosting firması ve 5 senedir çalışıyorum, şuana kadar hiç bir problem yaşamadım kendileriyle.