Kısıtlamayı kaldırmak istiyorum Yardım lütfen...

elesta

OpenCart-TR
Üye olurken "Adresiniz" başlığı altındaki kırmızı yıldızlı boş bırakılmaması gerekilen Adres, İlçe/Semt, Post Kodu, Ülke, Şehir gibi seçenekler boş bırakılabilsin istiyorum.Yardım ederseniz çok sevinirim.

signon

OpenCart-TR
Merhaba,

Tamamına bakmadım ama sana başlangıç için faydalı olur diye düşünüyorum. Örnek olarak "adres"in zorunluluğunu kaldıralım:

*** Herhangi bir işlem yapmadan önce mutlaka database/veritabanı ve değişiklik yapacağınız dosyaların yedeğini alın ve kendinize bunu alışkanlık edinin. Aksi halde bildiğiniz gibi "Son Pişmanlık Fayda Etmeyecektir!". ***

Öncelikle uyarmak benim görevim. Uyup uymamak sana kalmış bir durum. Bu değişiklikler özel değişiklikler olacağından dolayı, muhtemelen siteni sonraki çıkacak opencart sürümlerine yükseltirken problem yaşayabilirsin. Problem yaşamayacağını garanti edemem ama yaşamaya da bilirsin. Söylediğim gibi kararı senin vermen gerekiyor. Aşağıdaki olayı çalışıyor mu diye denemedim ama büyük ihtimal çalışacaktır.

Eğer satış sitesi üzerinde bu alanların zorunluluklarını kaldırırsan, müşterilerine ürünleri gönderemezsin. Çünkü zorunlu alan olmazsa kimse doldurmaz, senin de elinde gönderi adresi olmaz. Fakat siteyi emite edip farklı bir amaç için değiştirmeye çalışıyorsan sorun olmaz sanırım.

C:\Server\www\myserver.dev\public_html\magaza\catalog\controller\account\register.php sayfasını aç ve aşağıdaki adres bölümü boş mu dolu mu kontrolü yapan kod bloğunu bul.

PHP:
if (isset($this->error['address_1'])) {
	$this->data['error_address_1'] = $this->error['address_1'];
} else {
	$this->data['error_address_1'] = '';
}

Yukarıdaki kod bloğunun içinde
PHP:
$this->data['error_address_1'] = '';
bu satır hariç diğer 4 satırı sil.

Veritabanı'nda da aşağıdaki değişikliği yapman gerekiyor. Ben PHPMyAdmin kullandım. Herhangi başka bir MySQL veritabanı aracı ile de aynı işlemleri yapabilirsin.

Yukarıdaki resimde 1 ile gösterilen senin mağazan için oluşturmuş olduğun veritabanı adı. 2 ile gösterilen ise seçmen gereken tablo adı ("address") ve 3 ile gösterilen de birinci adres satırı için düzeltmen gereken kısım. 3'ün sağ tarafındaki "Değiştir"e tıkla ve aşağıdaki resme gözat.

Bu resimde kırmızı dikdörtgenin içerisinde görmüş olduğun "Boş" satırının sağ tarafındaki kutucuğa tıklayarak içerisini doldur ve sağ alt tarafta bulunan "Kaydet" butonuna tıkla ve hooop birinci adres satırın artık doldurulmak zorunda değil. Fakat muhtemelen kayıt girişi esnasında ekranda yine kırmızı yıldız görünecektir ama doldurmak zorunda değilsin. Muhtemelen hata vermeyecektir. Sadece o ekranın dosyasında o yıldızı bulup kaldırman gerekiyor.

En başta söylediğim gibi tüm dosyaları veya diğer dosyaları kontrol etmedim. Bahsettiğin diğer alanlar da adres satırı 1'in altında veya üstündedir (muhtemelen altında). Onları da aynı şekilde değiştirebilirsin. Ayrıca görsel dosyayı da senin bulup değiştirmen gerekiyor. Fakat yukarıdaki işlem bu iş için sana bir hayli yardımcı olacaktır.

saygılarımla,
signon

elesta

OpenCart-TR
signon yardımın için çok teşekkürler dostum. En kısa sürede deneyeceğim. Bu arada dediğin gibi kargo adres gibi şeylere ihtiyacım olmayacak elden, okul içi bir alışveriş olacak o yüzden adres,ilçe,ülke,şehir gibi detaylara ihtiyacım yok hatta toptan kaldırmaya çalışıyorum onları da başaramadım :D

signon

OpenCart-TR
Merhaba elesta,

Son 2 haftadır çok yoğunum. Muhtemelen önümüzdeki hafta da yoğunluğum devam edecek. Yoğunluktan dolayı hiç ilgilenemedim opencart ile. Merak ettiğin ve/veya takıldığın bir yer olursa özel mesaj atabilirsin. Bakıp yardımcı olmaya çalışırım. Ücretsiz, korkma =)

saygılarımla,
signon