Kdv Sorunu

jorjet1

OpenCart-TR
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim opencarttada yeniyim ve size bir sorum olacaktı konuyu yanlış yeremi açtım onuda bilmiyorum ama sistemi kurduğumdan beri aklıma takılan bı konuvar araştırdım ama bulamadım o yuzden sizlerin görüşlerine sunuyorum ekteki resimde iki tane kdv çıkı 1 %8lik kdv ve %18 kdv alışverişe göre bunların oranları değişiyor bu bi hata mı yoksa normalde de böylemi oluyor anlayamadım bilen arkadaşlar yardım edebilir ve açıklayabilirlerse memnun olurum saygılarımla.

u90xv.jpg

Bilgi verebilecek kimse yok mu arkadaşlar ?

Ekli dosyalar

• Kdv.JPG
    Kdv.JPG
    16.9 KB · Görüntüleme: 6

sasa77

OpenCart-TR
Aynı fatura ile hem %8, hem %18 KDV oranına tabi mal satıldığında, her biri için ayrı ayrı KDV hesaplanıp, faturada gösterilmelidir. Hesaplama doğru yapıldığı takdirde KDV'nin tek kalemde gösterilmesinin sakıncası yoktur. Ancak uygulama kolaylığı bakımından KDV'lerin ayrı ayrı gösterilmesi faydalı olacaktır.
4 ürün için çıkan toplamlarla KDV oranına göre %18 kdv alanında görünen 1.8TL lik kdv için KDV siz fiyatı 10 tl bir ürün olması gerekli eğer ürünlerin fiyat ve KDV dilimlerini söylerseniz tam tutarlarını söyleyebilirm. KDV nin artması satış yaptığınız ürünün %sini aldığı için olur buda normal

jorjet1

OpenCart-TR
Dostum Sanarım sorunun sebebi ücretsiz kargodan kaynaklanıyor o yuzden öyle çıkıyor oda dediğin gibi çok fazla sorun teşkil etmeyen bişey. Teşekkür ederim