Kategorilerdeki sorun ? 1.5.1.3.1

rafetusher

OpenCart-TR
Merhabalar Saygı Değer Forum Üyeleri
en son çıkan open cart sistemi kurdum ben siteme hocam şuanda bir ürün ekledim siteye

girip bakarsanız sol tarafda Notebook tıklayınca
Fatal error: Call to undefined function mb_substr() in /home/turkiyen/public_html/catalog/controller/product/category.php on line 191

Böyle Bir hatayla karşılaşıyorum neden olabilir sizce hocam ? bu kategoriler arasında gezerkende oluyor bu hata nedendir sizce yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkür ederim saygılar.

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
catalog/controller/product/category.php ve catalog/view/theme/sizintemanız/template/product/category.tpl
ürün eklediiniz kategorilerinizde bu hatayı alıyorsunuz
bu dosyalarını yeniden yükleyin

rafetusher

OpenCart-TR
osdem66' Alıntı:
catalog/controller/product/category.php ve catalog/view/theme/sizintemanız/template/product/category.tpl
ürün eklediiniz kategorilerinizde bu hatayı alıyorsunuz
bu dosyalarını yeniden yükleyin

Dosyayı siteden indirip yeniden üstüne yazdırdım hocam ftpden attım.

halen aynı hatayı alıyorum sizlerde girip görebilirsiniz 131 satırda hata gözüküyor? bakıyorum ama bir türlü yapamadım eski versiyonunda.. aynı dosyaları upload ettim yine aynı sorun yanı?

osdem66

OpenCart-TR
Web sitesi
opencart-themes.org
/home/turkiyen/public_html/catalog/controller/product/category.php on line 191 bu satırda ne var buraya yapıştır bakalım..
bu olması lazım:
PHP:
	'description' => mb_substr(strip_tags(html_entity_decode($result['description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8')), 0, 100) . '..',

rafetusher

OpenCart-TR
osdem66' Alıntı:
/home/turkiyen/public_html/catalog/controller/product/category.php on line 191 bu satırda ne var buraya yapıştır bakalım..
bu olması lazım:
PHP:
	'description' => mb_substr(strip_tags(html_entity_decode($result['description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8')), 0, 100) . '..',

Şuanda 191 satıra baktım hocam ben aynı kodlar mevcut
siteden tekrardan yeniden indirdim dosyaları sizin demiş olduğunuz 2 dosyayı tekrar gönderdim sunucuya yine aynı hata .:blush:

rafetusher

OpenCart-TR
191 ' inci satıru şu kodla değiştirince çalışıyor.

bu kod yerine " 'description' => mb_substr(strip_tags(html_entity_decode($result['description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8')), 0, 100) . '..', "

bu kodu kullandım ;

'description' => $result['description'], ama istediğim gibi çalışmıyor

bütün içeriği getiriyorr ürün başlığı altında buna sınır koyamıyormuyum ? ilk 50 harfi getirse açıklama olarak misal?

SORUN ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞLAR DENEME YANILMA YOLUYLA..
mb_substr yerine

utf8_substr yazınca çok güzel bir şekilde sorunsuz düzeliyor :)

şimdiki sorunum? sitedeki orta konsol varya afişler?

orta slider slide show o kısımın genişliği düşürüp sola hizlamak istiyorum module nin içini karıştırdım biraz ama bulamadım?