buraksahin
OpenCart-TR
Merhaba,
Müşterime yaptığım sitede bir kategorideki ürünleri incelerken, sayfa değiştirdikçe ürünlerin de yer değiştirdiğini gördüm. Tabii bunun sebebi ürünleri eklerken sıralama kutusunu boş bırakmamdı. Sizin de ürünlerinizi elle sıralamaya ihtiyacınız yoksa ve kategoride ürünleri varsayılan olarak en son eklenen ilk çıksın ya da ilk eklenen ilk çıksın istiyorsanız 1.5.1.3 versiyonunda denediğim şu yolu kullanabilirsiniz:
catalog/controller/product/category.php dosyasında;
12. satırda şunu bulun:
bununla değiştirin:
sıralamayı artan yada azalan şeklinde ayarlamak için hemen aşağısındaki bölümde:
kısmındaki
$order = 'ASC';
değişkenini:
$order = 'DESC';
olarak değiştirebilirsiniz.
forumda 1.4.x sürümü için örneğini bulmuştum. Kendi sürümüm için ararken zorlandım denedim oldu umarım birinin işine yarar.
Müşterime yaptığım sitede bir kategorideki ürünleri incelerken, sayfa değiştirdikçe ürünlerin de yer değiştirdiğini gördüm. Tabii bunun sebebi ürünleri eklerken sıralama kutusunu boş bırakmamdı. Sizin de ürünlerinizi elle sıralamaya ihtiyacınız yoksa ve kategoride ürünleri varsayılan olarak en son eklenen ilk çıksın ya da ilk eklenen ilk çıksın istiyorsanız 1.5.1.3 versiyonunda denediğim şu yolu kullanabilirsiniz:
catalog/controller/product/category.php dosyasında;
12. satırda şunu bulun:
PHP:
if (isset($this->request->get['sort'])) {
$sort = $this->request->get['sort'];
} else {
$sort = 'p.sort_order';
}
bununla değiştirin:
PHP:
if (isset($this->request->get['sort'])) {
$sort = $this->request->get['sort'];
} else {
$sort = 'p.date_added';
}
sıralamayı artan yada azalan şeklinde ayarlamak için hemen aşağısındaki bölümde:
PHP:
if (isset($this->request->get['order'])) {
$order = $this->request->get['order'];
} else {
$order = 'ASC';
}
kısmındaki
$order = 'ASC';
değişkenini:
$order = 'DESC';
olarak değiştirebilirsiniz.
forumda 1.4.x sürümü için örneğini bulmuştum. Kendi sürümüm için ararken zorlandım denedim oldu umarım birinin işine yarar.