trial
OpenCart-TR
Arkadaşlar google'ın java tabanlı site içerisine iletişim alanında kullanabileceğiniz kullanışlı bir haritası mevcut. Bu haritayı eklemek için aşağıdaki adımları izleyip kolayca siteye harita ekleyebilirsiniz.
1) Buradan sitenizin adresini yazıp size özel bir key kodu alın.
2) Kodları biraz kesip biçtim. Gerekli olan kısım aşağıda duruyor. Bu kodu
catalog/view/theme/default/templade/information/contact.tpl dosyasının içine ekleyebilirsiniz.
3)Yukarıdaki kodla değiştirmeniz gereken yerleri değiştiriniz. Harita boyutu, key ve koordinatları kendinize göre düzenleyiniz. Koordinatların yanındaki sayı (14) yakınlık uzaklığı belirtiyor. Bunu haritada güzel görünecek şekilde tekrar düzenlemenizi öneririm.
4)Haritaya yön tuşları ve görünüm değiştirme eklemek için aşağıdaki kodu kullanabilrsiniz.
5)Haritanıza işaretleyici eklemek isterseniz aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
6) Bilgi baloncuğu eklemek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Koordinatları buradaki adresten kolayca öğrenebilirsiniz.
Alıntı: Fahri Turan'ın ve başka sitelerdeki kodların değiştirilmiş ve derlenmiş halidir. Tamamen aynısı olmasa bile daha rahat anlatmak için tekrar düzenledim. Yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
1) Buradan sitenizin adresini yazıp size özel bir key kodu alın.
2) Kodları biraz kesip biçtim. Gerekli olan kısım aşağıda duruyor. Bu kodu
catalog/view/theme/default/templade/information/contact.tpl dosyasının içine ekleyebilirsiniz.
Kod:
<style type="text/css" media="screen">
* { margin:0; padding:0 }
div#map { width:500px; height:500px }
</style>
<script src="http://maps.google.com/maps?file=api&v=2&key=Buraya key yazılacak" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
function load() {
if (GBrowserIsCompatible()) {
var map = new GMap2(document.getElementById("map"));
map.setCenter(new GLatLng(41.001897, 28.583706), 14);
}
}
</script>
<body onload="load()" onunload="GUnload()">
<div id="map"></div>
</body>
</html>
3)Yukarıdaki kodla değiştirmeniz gereken yerleri değiştiriniz. Harita boyutu, key ve koordinatları kendinize göre düzenleyiniz. Koordinatların yanındaki sayı (14) yakınlık uzaklığı belirtiyor. Bunu haritada güzel görünecek şekilde tekrar düzenlemenizi öneririm.
4)Haritaya yön tuşları ve görünüm değiştirme eklemek için aşağıdaki kodu kullanabilrsiniz.
PHP:
map.addControl(new GSmallMapControl());
map.addControl(new GMapTypeControl());
5)Haritanıza işaretleyici eklemek isterseniz aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
PHP:
var marker = new GMarker(map.getCenter(), {draggable: false});
map.addOverlay(marker);
6) Bilgi baloncuğu eklemek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
PHP:
map.openInfoWindow(map.getCenter(),
document.createTextNode("Firmanızın Adı"));
Koordinatları buradaki adresten kolayca öğrenebilirsiniz.
Alıntı: Fahri Turan'ın ve başka sitelerdeki kodların değiştirilmiş ve derlenmiş halidir. Tamamen aynısı olmasa bile daha rahat anlatmak için tekrar düzenledim. Yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.