Google görsellerin indexlenmesi sorun

sdilaver

OpenCart-TR
Merhaba,

Googleda sitemin görsellerine baktığımda cache kalasöründeki resimler görünüyor, acak bu resimleri sitenin yeniden boyutlandığı resimler olduğu için benim sitemdeki orjinal resimler değil, ayrıca cache klasörünü bazen silebiliyorum da haliyle görseller indexleri kayboluyor, detay resim boyutlandırmasını bugün değiştirdim, yüzlerce resim indexten gitti, ki e-ticaret sitsi için görsellerde güzel bir hit kaynağı.
benim istediğim googda cache klasörü değilde image klasörünü indexlemesi, bunu nasıl yapabilirim.
selamlar,

bariscan

OpenCart-TR
google hangi görseli görürse onu indexler.
Opencart için bazı temalarda image map desteği var galiba imajları hızlı taranan siteler görüyorum.
Bence 2 seçenek var.
1- imajlar için otomatik imaj haritası yapan bir programla images map oluştur imaj yolunu images klasörü olarak değiştir. Webmaster tooldan gönder.
2- yapabilirsen görselleri images klasöründen çekmeyi dene.

1. seçenek başarılı olacağına inamıyorum. Sonucu yazarsan görelim.

sdilaver

OpenCart-TR
bariscan' Alıntı:
google hangi görseli görürse onu indexler.
Opencart için bazı temalarda image map desteği var galiba imajları hızlı taranan siteler görüyorum.
Bence 2 seçenek var.
1- imajlar için otomatik imaj haritası yapan bir programla images map oluştur imaj yolunu images klasörü olarak değiştir. Webmaster tooldan gönder.
2- yapabilirsen görselleri images klasöründen çekmeyi dene.

1. seçenek başarılı olacağına inamıyorum. Sonucu yazarsan görelim.

Görselin sayfa ile gelmesi daha doğru gibi, çünkü sayfa içeriği ile alakalı görseller aramalarda üst sıralarda oluyor,image seo çalışmlarında çok önemli olarak gösterliyor(uzmanı değilim:() ikinci seçenek daha mantıklı gibi, görsellerin direkt image klasörinden çekilmesi, resimleri birkaç farklı yerde kullandığı için (boyutu ile oynayarak) opencart cach'i o yüzden ürün sayfasına koyuyor, onu değiştirmeyi bir deneyeceğimim, bunun ile illgili bir eklenti duyan var mı:)
barışcan faydalı cevap için teşekkürler,
selamlar