bahtiyaralaman
OpenCart-TR
Arkadaşlar fatura çıktısını yasal olarak resmi fatura gibi kullanabilirmiyiz ? yani müşteriye gönderebilirmiyiz fatura diye ?
biocyn' Alıntı:Cuzi kazanıyorsan cuzi kdv ödersin. Öteki türlü de bir takım sorumlulukları olacak. Aslında mevzuatı incelersen sıkıntı çok. Ben X şahsıyım ve şirket değilim. Y şirketinin ürünjünü satıyorum. Aynı amanda Y şirketi faturasını kesiyor ve ürününü alıcıya kargo ile yolluyor. Ben de ürünü yolladığına dair kargo formunu alınca ödemeyi yapıyorum varsayalım. Bu durumda ben aracı oluyorum. Maliye bunu tespit ederse ve ben aracılık ile ilgili şirket kurmamış ve kazandığım paranın vergisini vermiyorsam vay benim de o şirketin de haline. Ona göre dikkatli olun bence...
mirac' Alıntı:Ticaret yapmayımı düşünüyorsun yoksa hobi olarak kodlarlamı uğraşmak istiyorsun..
Mesela;
Ben bahsettiğin firmayım benim ürünümü satıyorsun.. Benim ürünümü sen 100 tl ye alıyorsun müşterine 150 den satıyorsun haliyle ben bu ürün için 150 tllik fatura kesicem benim için sorun değil ha sana kesmişim faturayı ha müşterine.. Benim için daha iyi olur hem bu şekilde müşterin seni bir kere bulur bi dahaki seferde beni arar aynı üründen almak için sonuçta faturadaki numarayı arayacak..
Hesap yapıyoruz şimdi;
Ürünün sana maliyeti 118 tl kdv dahil..
Sana kalan ürün karı 150-118=32 TL..
Ben bu ürüne 150 TL lik fatura keseceğim için 32 TL nin kdv sinide alayım zahmet olmazsa buda 5.76 TL sana kaldı 26,24 TL.. Bu parayı bana havale ile göndereceksindir şimdi.. 2 veya 3 TL de öyle gitti kaldı 25 TL diyelim iyimser olarak..
Müşteri ürünü beğenmedi ( müşteri haklarında bu mecvut ) ve geri gönderdi haliyle kargo şirketi ile anlaşman yok en pahalısından ürünün boyutlarına bağlı olarak 10 TL de kargoya verdin kaldı 15 TL.. Müşteriyi falan aradın telefondan haliyle gitti konturler 5 TL kalır sana.. Güle Güle Harca..
Arkadaşlar şaka bi yana bunlar gerçek yaşadıklarımı anlatıyorum uydurma yada fikir yürütme değil.. Biraz daha somut şeyler olsun elinizde boşuna milletin ağız kokusunu çekmeyin.. Müşterinin yüzünü görmüyorum E-ticaret yapıcam malı göndercem paramı alıcam diye düşünmeyin.. Sözüm genel olarak şahsi algılanmasın.. Çıkar karşısınıza cins bir müşteri memnun olmaz yaptığınız işten dava konusu olursunuz hele ki kdv olayıyla vergi olayıyla karşı karşıya kalırsınız öyle bir yere gelirsiniz ki aklınız hayaliniz almaz..
Bide bakmışsınız adınız şike olayına karışmış aynı zamanda ergenekondan aranıyorsunuz..
adsl77' Alıntı:popescu arkadaşım bir beşiktaşlı olarakta severdim ayrıca kendisini sana özel mesaj attım samimiyetine inanarak bilgi ve tecrübelerimi biraz paylaştım herşeyde uluorta söylenmez
adsl77' Alıntı:kul adını nasıl değiştirirsin bilemiyorum. tanık koruma programında değilsen şayet devlet değiştirmez
yaradanında işine karışılmaz Türkçe güzel bi dil ama lastik gibi derlerya gerçi oda çeken bağlı
şaka bitarafa iyi niyetten zarar gelmez %90 kazanırsın
popescu' Alıntı:adsl77' Alıntı:kul adını nasıl değiştirirsin bilemiyorum. tanık koruma programında değilsen şayet devlet değiştirmez
yaradanında işine karışılmaz Türkçe güzel bi dil ama lastik gibi derlerya gerçi oda çeken bağlı
şaka bitarafa iyi niyetten zarar gelmez %90 kazanırsın
Öyle tabi nereye çekersen oraya geliyor onun için bazı zamanlar diken üstünde 2 laf zor çıkıyor ağızdan
Mümkünse k. ad değiştiricem bilen varsa bi yol gösteri heralde, aklımda.
Biz hep iyi niyetli olalım %10 değil yarısını kaybetsen de diğer yarısı banada benim gibi düşünenlere de yeter eminim.
o.c ile herkez kazanıcak inşallah..
popescu' Alıntı:biocyn' Alıntı:Cuzi kazanıyorsan cuzi kdv ödersin. Öteki türlü de bir takım sorumlulukları olacak. Aslında mevzuatı incelersen sıkıntı çok. Ben X şahsıyım ve şirket değilim. Y şirketinin ürünjünü satıyorum. Aynı amanda Y şirketi faturasını kesiyor ve ürününü alıcıya kargo ile yolluyor. Ben de ürünü yolladığına dair kargo formunu alınca ödemeyi yapıyorum varsayalım. Bu durumda ben aracı oluyorum. Maliye bunu tespit ederse ve ben aracılık ile ilgili şirket kurmamış ve kazandığım paranın vergisini vermiyorsam vay benim de o şirketin de haline. Ona göre dikkatli olun bence...
Konuya cevap vererek ilgi ve alakanızı gösterdiğiniz için teşekkürler. Sorun sadece Kdv olsa amenna ama şahıs şirketi açmanın kuruluş artı devamında aylık vergileri var ve oldukça yüksek hiç kazanmasanız dahi vergileri sabit olup anca gelir vergisinde değişme olabiliyor ve diğer home office kira stopajı ve bağkur borçlanması bunlar da var onun için ilk etapta şirket açma zor iş diyerekten yukardaki örneği vermiştim.
Fikrime dayalı bir örnek vermek istiyorum diyelim ki 100 TL lik bir ürün sattık %18 Kdv 100+18= 118 TL Ürününü sattığımız şirket faturayı bu şekilde müşteriye kesti bizde komisyonu aldık aldığımız komisyon zaten bunun içinde yani %20 lik bir komisyon alıyorsak 100 TL de 20-3,6(kdv farkı) 16,4 TL kazancımız var benim aldığım bu 16,4 TL yi zaten şirket ödüyor normalde 80 TL lik ürünü 100 TL göstererek bunun Kdv sini ödüyor. Yani bunu da üstlenmiş oluyor böyle olsa suç olur mu?
İnanın devletimize ve milletimize zarar vermeyecek yasalar çerçevesinde suç sayılmayan bir çıkış yolu arıyorum kendim ve tüm bu işi yapmak isteyenler adına eminim herkez bunun cevabını merak ediyor ve bu işten yorulmuşlar ya bırakıyor yada suç işleyerek başına gelecekleri bilmeden satışa devam ediyor