Bu şekilde Arama Search bölümünü nasıl yaparım ?

Tufan

OpenCart-TR
Merhaba arkadaşlar bu resimdeki gibi bir search arama butonu nasıl yapabilirim koymak istediğim alan aynı yer fikri olan veya bilen varmıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim

6594adsiz.JPG

vlkn79

OpenCart-TR
Web sitesi
www.muadilal.com
Merhaba, yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum. forumu uzun zamandır inceliyorum ve çok faydalandım ancak bir sorunum var ve hiç bir yerde çözümünü bulamadım. 1493 versiyonunu kullanıyorum, sorunumu örnekle anlatayım... Sitede HP markalı yüzlerce ürün var, arama bölümüne HP 1010 yazdığımız zaman içinde hem HP hem 1010 geçen ürünlerin bulunması gerekiyor, ancak site kelimeleri ayrı ayrı algılıyor ve bütün HP ürünler ve 1010 geçen ürünler listeleniyor. Dolayısıyla müşteriler sonuca ulaşamıyorlar. Lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

admin

Administrator
Yönetici
Web sitesi
www.opencart-tr.com
vlkn79' Alıntı:
HP 1010 yazdığımız zaman içinde hem HP hem 1010 geçen ürünlerin bulunması gerekiyor, ancak site kelimeleri ayrı ayrı algılıyor ve bütün HP ürünler ve 1010 geçen ürünler listeleniyor.
Hem HP hemde 1010 kelimelerini bulmasını istiyorsunuz hemde ayrı ayrı almasından şikayet ediyorsunuz ve HP ve 1010 kelimelerini bulmasını istemiyorsunuz. Sizin sorunuz birbiri ile çelişkili.

Yazılanları ayrı ayrı algılamadan Hem HP hemde 1010 kelimesi geçen ürünleri nasıl bulmasını bekliyorsunuz???

vlkn79

OpenCart-TR
Web sitesi
www.muadilal.com
çelişki yok, olması gerekeni söylüyorum. kurduğum sitede kartuş toner satışı yapıcam. ürünler Hp Q2612A toner, HP Q2613A toner şeklinde 100 lerce var. ürün açıklamalarında tonerlerin hangi yazıcılar ile uyumlu olduğu yazıyor. kullanıcılar genelde toner koduyla değil yazıcı modeli ile arama yaparlar. Q2612A toner alacak kişi, Hp 1010 diye yazar. ancak böyle olunca karşısına bütün HP ürünler çıkıyor. Google da arama yaptığınız zaman önce tü
m kelimelere bakar, tüm kelimelerin ard arda geçtiği siteler en üstte sıralanır. Dediğim gibi olması gereken budur. Opencart sisteminin arama bölümünde çok ciddi bir problem var ve malesef yabancı forumlar dahil çözüm getirilememiş.

BanSn

OpenCart-TR
Web sitesi
www.proxima.web.tr
arama da google arama mantığı kurulmuş
yani "ve" şeklinde değil "veya" şeklinde arama yapıyor ki bu da arama motorundan beklenen özellik. google da da hp 1010 yazarsanız hep hep hemde 1010 geçen sayfaları listeler ama öncelik olarak ikisini bir arada geçenleri sıralar.
eğer arama moturunun girilen iki kelimeyi mutlak ikisini de içeren şeklinde aramasını istiyorsanız search.php dosyasında "or" yazılı yere "and" diye değiştirmeniz yeterli olacaktır. test aetme veya açıp bakma şansım olmadı ama mantığı bu şekilde kurmanız gerekmekte.

bide opencart ın arama modulunde herhangi bir sorun yok. gayet başarılı. ama siz ürün girerken anahtrar kelime eklerken, basite kaçarsanız sistem öğrenmediği birşeyi size sunamaz.
şöyleki anahtar kelimelerinde hp 1010 yazmayan bir ürünü size içeriğinden tutup çıkartamaz. hp, 1010, hp 1010, hp1010 şeklinde girerseniz aramalarınızda da başarılı sonuçlar alırsınız.
artı google dünyanın en pahalı yatırımlarından biri iken opencart bizim gibi insanların geliştirmeleri ile ayakta duran açık kaynak kodlu bir yazılım. bu sebeple arama motoru size yetersiz geliyorsa ücretli çözümlere veya yazılımcılara başvurarak istediğinizi yaptırmanız gerekir.

vlkn79

OpenCart-TR
Web sitesi
www.muadilal.com
ürün açıklamasında Hp Laserjet 1010 yazan ürünü, HP 1010 yazınca sonuçlara getiren, başka alakasız sonuç getirmeyen kodları yazacak veya düzenlecek biri varsa ücreti karşılığında yaptırmak istiyorum. Yapabileceklerin özel mesaj ile tekliflerini rica ediyorum.