Arkadaşlar admin panelde ürünler bölümün de ürün adı kısmına yazdığımız ürünleri ararken tam adını yazmak gerekli .
Bunu engellemek için arama bölümüne % işareti koyup arama yapıldığında istenilen ürüne ulaşılabilmekte.
Benim istediğim ürün adındaki alanda default % işareti eklense o satırda nasıl yazarsak yazalım istenilen sonuca ulaşabiliriz.
Bunu nasıl yapabiliriz acaba.
Ne zaman bir şey sorsam hemen sonra çözümünü bulup paylaşıyorum enteresan buraya yazmam mı gerekiyor bulmam için
Konumuza dönelim.
admin/model/catalog/product.php dosyamızı açıyoruz
yukardaki satırı aratıyoruz. 2 farklı yerde bulmamız lazım bulduğunuz satırın altındaki alanlarda. LIKE dan sonraki alana % işareti ekliyoruz.
Bu şekilde olmalı
Bunu engellemek için arama bölümüne % işareti koyup arama yapıldığında istenilen ürüne ulaşılabilmekte.
Benim istediğim ürün adındaki alanda default % işareti eklense o satırda nasıl yazarsak yazalım istenilen sonuca ulaşabiliriz.
Bunu nasıl yapabiliriz acaba.
Ne zaman bir şey sorsam hemen sonra çözümünü bulup paylaşıyorum enteresan buraya yazmam mı gerekiyor bulmam için
Konumuza dönelim.
admin/model/catalog/product.php dosyamızı açıyoruz
PHP:
if (!empty($data['filter_name'])) {
yukardaki satırı aratıyoruz. 2 farklı yerde bulmamız lazım bulduğunuz satırın altındaki alanlarda. LIKE dan sonraki alana % işareti ekliyoruz.
PHP:
$sql .= " AND LCASE(pd.name) LIKE '%"
$sql .= " AND LCASE(p.model) LIKE '%"
$sql .= " AND p.price LIKE '%"
Bu şekilde olmalı
PHP:
if (!empty($data['filter_name'])) {
$sql .= " AND LCASE(pd.name) LIKE '%" . $this->db->escape(utf8_strtolower($data['filter_name'])) . "%'";
}
if (!empty($data['filter_model'])) {
$sql .= " AND LCASE(p.model) LIKE '%" . $this->db->escape(utf8_strtolower($data['filter_model'])) . "%'";
}
if (!empty($data['filter_price'])) {
$sql .= " AND p.price LIKE '%" . $this->db->escape($data['filter_price']) . "%'";
}