1.5.x Export 1.4.9.x Import

maximus265

OpenCart-TR
Web sitesi
www.webpazaar.com
Merhaba arkadaşlar,

Başımda bir sorun var bir türlü çözemedim. 1.5.2.1 sürümünü kullanıyordum fakat bazı nedenlerden dolayı 1.4.9.6 sürümüne geçmek zorunda kaldım. Çok ürünüm var bunları dışa aktar/içe aktar yöntemiyle 1.4.9.6 sürümüne geçirmek istiyorum fakat ne denediysem olmadı. Opencartın kendi yedekle/geri yükle sistemini denedim hatalar aldım. Hata günlüklerinde yazan hata "Export/Import: Invalid number of worksheets, 5 worksheets expected". Yedeği yükledikten sonra verdiği hata "Uploaded file is not a valid spreadsheet file or its values are not in the expected formats!". Export/Import tool var onu denedim. Bir türlü başaramadım. Eminim benim gibi sorunu olan çok kişi vardır. Bu konuya açıklık getirebilirsek sevinirim. Teşekkürler.

oxgurunal

OpenCart-TR
Öncelikle şunu söylemem gerekir anlattığın şey imkansız değil elbette ama çok ama çok uğraştıracak bişi. Ben sana balık vermeyimde tutmayı öğreteyim en iyisi bak şimdi. 1.5x ve 1.4x versiyonları arasında inanılmaz database farkları var.

Peki nasıl yaparda sadece ürünleri aktarırsın?

product
product_description
product_discount
product_featured
product_image
product_option
product_option_description
product_option_value
product_option_value_description
product_related
product_special
product_tags
product_to_category
product_to_download
product_to_store

Bunlar 1.4.x veri tabanı tabloları

product
product_attribute
product_description
product_discount
product_image
product_option
product_option_value
product_related
product_reward
product_special
product_tab
product_tag
product_to_category
product_to_download
product_to_layout
product_to_store

Bunlarda 1.5.x sürümü için yapılmış veri tabanı.İki veri tabanı arasında ki farklı veri tabanlarını ayırarak 1.5.x sürrümünde ki dataları 1.4.x e atabilirsin.

Bunun içinde phpMyAdmin'e girip ilgili tabloları dışa aktarıp 1.4x de içeri aktar demen gerekiyor :)

Biliyorum çok zor anlaşılan bir anlatım oldu ama en olur yolu budur sanırım.Bunun içinde phpMyAdmin ve sql konusunda bilgili olman da gerekir.Her konuda bana mesaj atabilirsin.

maximus265

OpenCart-TR
Web sitesi
www.webpazaar.com
Teşekkür ederim dostum. Onu bende düşündüm. Phpmyadmin ve sql ile ilgilide bayağı bilgim var. Fakat dediğin gibi uğraştıracak bir yöntem. Ben bunu bir modül aracılığıyla yapmak istedim fakat yukarıda anlattığım hataları alıyorum. Bu modül hakkında bilgili birisi cevap verirse sevinirim.